עקמת

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

09/04/2003 | 21:08 | מאת: תמר לוי

אחד הטיפולים החשובים בעקמת הוא פיזיוטרפיה ופעילות גופנית . יש שיטות רבות ופעיליות מגוונות כגון:תרגילי יציבה,תרגילים במים. חלק חשוב מהטיפול הוא מודעות ליציבה נכונה והלימוד לתיקון עצמי, פעיליות שאנחנו בפיזיוטרפיה שמים דגש חזק . ישנה שיטת טיפול בעקמת במיוחד וביציבה בכלל שנקראת שיטת שרוט שהמקור שלה בגרמניה, וישנה כיום קבוצה גדולה של פיזיוטרפיסטים שעובדים לפי שיטה זו. נמצאת אצלי בטיפול נערה בת 15 עם 45 מעלות טורקליות,(cobe ) , ו40 מעלות לומבריות וללא מחוך ללא ניתוח רק עם שחיה נכונה בעיקר ותרגילי יציבה ,אי אפשר לנחש שיש לה עקמת כל-כך חריפה. יש נטיה של הרופאים לבטל את חשיבות הפיזיוטרפיה בטיפול בעקמת ואל כך אני מוחה ומקווה שהודעה זו תפתח את עינכם בתודה על תשומת הלב תמר לוי פיזיוטרפיסטית

אני תמה על האחריות שאת לוקחת על עצמך ומוחה על הרשלנות שלך הקשורה בכך לטפל בילדה בת 15 עם 45 מעלות טיפול פיסיותרפי כשהנסיון העולמי מוכיח שעקמת כגון זאת לא ניתן לטפל בה אף באמצעות מחוך. הטעוןשאת מביאה כי לא ניתן לנחש שיש לה עקמת זועק מחוסר מקצועיות הבעיה שנערה זאא תעמוד לפניה אינה הבעיה הקוסמטית אלא התפתחות של מחלת לב-ראה כתוצאה מהיצרות מרחב בית החזה כשהעקמת תגיע ל 60 מעלות. אין שום נטיה בין רופאים לבטל את חשיבות הפיסיותרפיה . המצב הוא הפוך הפיסיותרפיה לא הוכיחה עצמה למרות שנעשו נסיונות חוזרים ביוזמה של אורתופדים בין השאר לטפל טיפול יציבתי נסיונות אלו נכשלו. כל מה שיש לפיסיותרפיסטים, כירופרקטורים אוסטאופתים למכור הוא הוא "סיפורים " אנקדוטליים ולא עבודות מחקר רציניות .

14/04/2003 | 00:43 | מאת: תמר

תודה על ההתיחסות. דבר ראשון אני לא לקחתי את האחריות בטיפול בילדה,היא נשלחה אלי לקופת חולים על ידי אורטופד מומחה .יכול להיות שיש לשקול ניתוח אף על פי שגם לניתוח יש את הסיכונים שלו.חלק חשוב מאד בטיפול פיזיוטרפי ביציבה בפרט ובכלל הוא טיפול נשימתי שאותו שכחתי לציין ואכן אתה צודק שאתה מתריע על כך. דבר שני בעייתי אצל פיזיוטרפיסטים הוא נושא המחקר. פיזיוטרפיסטים הם בד"כ אנשים מאד מעשיים ולא אנשי מחקר(זה עקב אכילס שלנו),ואנו ניזונים בעיקר מהתוצאות בשטח,יש לנו הצלחות רבות בטיפול בעקמת כמו גם אי הצלחות.כידוע לך התוצאות לא תלויות רק במטפל אלא גם בדברים אחרים. בס"הכ רציתי להעיר ולהאיר שפיזיוטרפיה היא חלק בטיפול של יציבה,ולא הזכרת אותה כלל. ושוב תודה תמר

מנהל פורום אורתופדיה