END STAGE OSTEORTHRITIS LT

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

09/04/2003 | 16:58 | מאת: פנדה

שלום ד"ר לב אל אסא, אני מבקשת סליחה, אולם המחשב שלי מזייף , עשיתי נסיונות מספר להתייעץ איתך ולצערי לא הצלחתי. אני בת 62, סובלת מכאב וקשיות במפרק הירך. בהתיעצות עם רופא מומחה, הוא יעץ לי לבצע את הניתוח. השיטה המקובלת בהחלפת מפרק הירך, היא ע"י כריתת הפימור והחדרה של פין מתכת לעצם הרגל. הבנתי שקיימת שיטה די חדישה, אשר אינה כורתת את העצם, אלא מלבישה על הפימור ועל אגן הירך כיפות מקובלט כרום, ללא החדרה של פין המתכת שבשיטה הקונבנציונלית. כמובן שאני מאוד מתלבטת ובפרט מתלבטת באיזה שיטה לבחור. אודה לך מאוד, אם תרחיב את ידיעתי על השיטה החדשה וכל הידוע עליה. מודה מראש פנינה

השיטה עליה את מדברת נקראית "RESURFACING " כלומר ציפוי מחדש .אגב היא אינה חדשה כלל ועיקר למעשה היא ישנה מאד אך תקופה די ארוכה היא היתה במקרר. שיטה זאת מיועדת לאנשים צעירים שיש להם דרישות גבוהות ממפרקי הירכיים . הנסיון עמה אינו ארוך כמו עם השיטות הקונונציונליות ולדעתי אינה מתאימה לאשה בת 62 אלא אם כן את מעוניינת להמשיךלעסוק בטיפוס הרים.

13/04/2003 | 16:52 | מאת: פנדה

13/04/2003 | 17:01 | מאת: פנדה

לד"ר לב אל אסא שלום, תודה על התשובה המהירה. הניתוח בשיטת הציפוי מחדש הוצעה לי ע"י רופא מומחה שהתיעצתי איתו. שאלותי:א. מדוע השיטה הוקפאה? האם תוקנו השגיאות בעטיין השיטה הוקפאה? ב. האם יש מספיק נסיון מקצועי בארץ בניתוחים מסוג זה? או אולי כדאי לפנות למרכז רפואי בחו"ל בעל נסיון רב יותר? היכן כדאי להתייעץ בנושא? ג. האם יש שתלים מסוגים שונים ובאיזה לבחור? ד. מה הן המגרעות של השיטה הזאת? ה. בכלל, ההגיון אומר ששיטה זו עדיפה על פני השיטה הקונבנצונלית. מדוע ממשיכים לבצע ניתוחים כשכורתים את העצם? תודה מראש פנינה

מנהל פורום אורתופדיה