מיפוי עצמות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

08/04/2003 | 01:35 | מאת: חן.

ד"ר אסא שלום! ברצוני לברר לגבי בדיקת מיפוי עצמות. נאמר לי כי הבדיקה תארך כ-5 שעות. הגעתי , הוזרק לי חומר לוריד [טכנציום, כפי שנמסר לי] . שאלתי היא: האם יכולות להיות להיראות תוצאות בדיקה שונות אם המיפוי מתבצע לאחר זמן המתנה של שעתיים מרגע ההזרקה ועד המיפוי ובין זמן המתנה של 4 שעות עד המיפוי. כמו כן מה המשמעות של : "ממצא לוואי, איחור בניקוז החומר מאגן שתי הכליות". אודה על תשובתך. חן.

4 השעות דרושות על מנת שהחומר המוזרק שלא ,"נתפס", בעצם ישטף מן הדם ויעבור לשתן. לגבי המשמעות של הממצא הכלייתי אין לי תשובה.

מנהל פורום אורתופדיה