כפות רגליים - תינוק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

02/04/2003 | 22:55 | מאת: אמא

לדר' שלום רב, בני בן שנה, נבדק אצל אורטופד כשהיה בן 5 חודשים והכל נמצא תקין.יחד עם זאת כבר אז הפניתי את תשומת לב הרופא כי כפות רגליו נוטות מאד כלפי חוץ. הרופא הסביר לי שלו היה הפוך אז היתה בעיה. לאחרונה החל ללכת וכפות רגליו (במיוחד אחת) מסובבות כלפי חוץ כמעט ב 90 מעלות. אציין כי לאביו הליכה דומה - בזמן הליכה כפות רגליו פונות החוצה יתר על המידה וזה יוצר הליכה קצת משונה. האם יש טעם לקחתו שוב? והיש מה לעשות ע"מ להרגילו ללכת עם רגליים שפונות קדימה? בברכה ותודה, אמא.

הליכה עם כפות רגליים הפונות יתר על המידה החוצה היא בעייתית כמו הליכה עם כפות רגליים הפונותיתר על המידה פנימה עם זאת פניה החוצה כדי 30 מעלות נחשבת נורמלית. לא ניתן להשפיע באופן מכני על צמיחת הרגל אך המהלך הטבעי הוא מהלך של שיפור עצמוני. במידה שהסיבוב החיצוני של הרגל הוא בלתינסבל (מבחינה תצוגתית ) ניתן לתקן אותו בניתוח ובניתוח בלבד אךלא לפני גיל 8.

07/04/2003 | 17:50 | מאת: אמא

מנהל פורום אורתופדיה