קריעה של רצועה צולבת משוחזרת

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

31/03/2003 | 15:52 | מאת: תום

שלום, לפני 5 חודשים עברתי שיחזור L ACL ע"י לקיחת גידי "המסטרינג'ס". מצבה של הברך היה מצוין והיתה יציבות חזקה. (יכולת ריצה קפיצה וחוזק בשריר 4 ראשי). לפני שבועיים נפלתי תוך כדי ריקוד וסובבתי את הברך שכאבה והתמלאה בנוזלים, הרופא המנתח שבדק אותי כשהנפיחות ירדה אמר כי: ככה"נ נעשה נזק לרצועה המשוחזרת ויתכן שאף נקרעה. ממצאיו לחמן+ מגירה+- ו pivot+-. שאלותי: 1 - מה זה pivot ועל מה מצביעה הבדיקה? 2 - במידה ואאלץ לעבור שיחזור חוזר לרצועה, מהי הפרוצדורה? במה שונה ההחלמה? מהיכן לוקחים את תחליף הרצועה השני (פיקה?)? האם שיחזור שני גורמת לבעיות נוספות? והאים כדאי לעבור שחזור שני כאשר אינני ספורטאי? אודה על תשובתך

PIVOT SHIFT היא בדיקה שעושים בזמן הבדיקה הגופנית . היא נעשית על ידי החזקת השוק בסיבוב פנימי, כיפוף הברך תוך כדי הפעלת כח ליצור עקה בולגוס וישור הדרגתי של הברך. (הבנת ברוך? ) . פרוצדורה חוזרת נתנת להעשות תוך שימוש בגיד הפטלרי או בגיד מבנק הרקמות.

02/04/2003 | 11:55 | מאת: תם

שלום ! האם טיפול בחמצן היפרברי בתא לחץ יכול לעזור במיקרה כזה ? תודה, תם

מנהל פורום אורתופדיה