ניתוח עצב קלקניאלי ופלנטרי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

26/03/2003 | 19:26 | מאת: רן

ד"ר ערב טוב לא מזמן שאלתי אותך לגבי ניתוח בעצבים המוזכרים שנפגעו כנראה מניתוח דורבן הסברת לי שניתן לנתח זאת על ידי ניתוח של נוירוכירוג (או אורטופד ) באמצעות מיקרוסקופ. בהערת אגב הומלץ לי ד"ר רוחדינק-איכילוב. הוצע לי לאחרונה ע"י אורטופד לבצע ניתוח זה על ידו באמצעות "משקפיים " מיוחדים. מאד אודה לך באם תנחה אותי בשאלה איזה ניתוח עדיף? האם בניתוח עם ה"המשקפיים" יש סיכון? סיכוי להחלמה ? רב תודות

המשקפיים אינם אלא אמצעי להגדיל את העצמים הנמצאים בשדה הראיה בערך פי 3 . לובשים אותם על העניים והניתוח נעשה בעזרת הידיים ממש כמו בעת ניתוח בו נעזרים במיקרוסקופ . משואת ההצלחה של ניתוח מורכבת מהרבה מאד אברים ואי אפשרל טעון כי מידת ההצלחה של ניתוח תלויהרק באחד מהם אבל אצל אותו מנתח בעל אותם כישורים ובעל ידע בשימוש הן במשקפיים והן במיקרוסקופ, מיקרוסקופ עדיף.

מנהל פורום אורתופדיה