כאב בחלק האחורי של הירך/עכוז

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

25/03/2003 | 18:47 | מאת: אנה

אני בת 37, כבדת משקל כל חיי. מזה שלושה חודשים אני סובלת מעצב כלוא בכף רגל ימין ובינתיים אני מנסה להילחם בכאבים העזים בעזרת מדרסים, מה שלא כל כך עוזר. אני חושבת שזה לא קשור, אבל כל אותו פרק זמן, ואולי אף קודם לכן, יש לי כאבים באיזור הירך השמאלית ובעיקר מצידה האחורי, עד לאיזור העכוז. הכאב נמשך לעיתים לאורך כל השוק וזה כואב בעיקר כשקמים מכיסא ונרגע קצת כשמתהלכים, אבל למעשה כואב בכל צעד. האם הכאב קשור לגב התחתון, לברכיים (שגם הן כואבות) או שזו בעייה במפרק הירך? עשיתי צילום של האגן וצילום של עמוד שידרה מותני אבל לא ראו כלום. אודה לך מאוד אם תייעץ לי אילו בדיקות לבצע. בתודה, אנה

הכאב שבעכוז ואחורי ירך שמאל נגרם קרוב לודאי ממחלה של דיסקוס בעמוד השדרה. בדיקה שלמה שלך תעלה אולי סיבות אפשריות נוספות. לא בהכרחצריך לעשות בדיקות נוספות אךבהתאם לנסיבות ולממצאים בדיקות דימות שלעמוד השדרה כמו טומוגרפיה מחשבית ומ.ר.י יכולות להביא תועלת.

מנהל פורום אורתופדיה