כאב בפרק ירך חד-צדדי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

22/03/2003 | 23:58 | מאת: מיקי

שלום רב,ברצוני לשאול מדוע יש לי כאב בפרק ירך שמאל אחרי זריקה של סטרואידים,ולקיחה של 2 שבועות של "אטופן"? יש לציין שאני עוסקת בםפורט באופן מתון , בצילום ב.מ.פ. - רק בריחת סידן קלה ביותר . אני בת 45 בריאה ופעילה. תודה

משאלתך משתמע כאלו הכאב החל לאחר הזרקת התרופה הסטרואידית ונטילת אטופן. זה לא נשמע הגיוני . אני מניח שמהלך הענינים היה הפוך והסיבה לכאב אני מניח היא אותה כמו לפני שקבלת את התרופות

23/03/2003 | 22:32 | מאת: מיקי

ד"ר שלום וברכה.אכן לא ניסחתי את שאלתי כהלכה,ואכן צדקת,הסטרואידים וה"אטופן" ניתנו לי בעקבות הכאבים, ועדיין אין שום הקלה. הכאבים הופיעו כבר לפני 3 חודשים במהלך ההליכות בוקר שנמשכו שעה בדיוק,והייתי מקפידה כל יום לעשותם. בזמן האחרון הכאבים מופיעיפ אפילו במנוחה ואז ניתן הטיפול הנ"ל. יש גם לציין שבצילום צויין "אוםטאו-ארטריטיס"קלה. יש לציין שאני לוקחת קלציום קבוע. האם זה עלול לרמז שבעתיד אאלץ לעבןר ניתוח "החלפת פרק"? או שמא ניתן למנוע באיזה אופן?האם להפסיק לצעוד? האם חימום מקומי עוזר? תודה על הכל - "אביגזונט" ("זה לא בריא להיות חולה")

מנהל פורום אורתופדיה