אוסטיאופורוזיס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

21/03/2003 | 15:33 | מאת: zagi

שלום! ברצוני לשאול מספר שאלות בקשר למחלת האוסטיאופורוזיס שעליה אני עושה עבודה: 1.כיצד ניתן לטפל במחלת המחלת האוסטיאופורוזיס לאחר שפרצה ? וכיצד משפיע טיפול זה? 2.האם אישה הרה הסובלת מאוסטיאופורוזיס גורמת נזק עתידי לעוברה? ואם כן כיצד? 3.האם מחלת האוסטיאופורוזיס עלולה להתרחש כאשר האדם נמצא בתקופת הגדילה? ואם כן באלו מקרים?

מחלת האוסטאופורוזיס אינה פורצת עפ"ר היא מתגלה בבדיקת צפיפות עצם הנעשית דרך שגרה באוכלוסיות הנמצאות בסיכון כמו נשים בגיל הבלות. יש שהיא מתגלית אצל אנשם הסובלים משברים בעצמות הירך , אצמות האמה , או חוליות הגב. . יש למחלה טיפול . התרופות המשמשות לטיפול נבחרות עלסמך חומרתהמחלה.במקרה שלאוסטאופורוזיס של ממש הטיפול הוא על ידי תרופות מעכבות ספיגת עצם (דוגמת האלדרונט) , ונטילה שלתוספת סידן וויטמין D .עוד מומלץ עלפעילותגופנית נגד משקל וגרביטציה. במצבי של מחלה קלה די לקחת תוספי סידן ותרופות המשפרות את קליטתו בעצם. יש מצבים של אוסטאופורוזיס עקב חוסר שימוש כמו למשל ברגל או יד שהיו בגבס זמן רב . במצב זה לא צריך לטפל. סוג אחר של אוסטאופורוזיס הוא מחלה הנגרמת על ידי שימוש ממושך בתרופות כמו סטרואידים, נוגדי קרישה, תרופות נגד פרכוסים ועוד. שיטת הטיפול דומה לנ"ל. מחלות אלו יכולות לקרות גם בגיל הגדילה. אוסטאופורוזיס בהריון אינו מזיק לעובר.

מנהל פורום אורתופדיה