מכה בפרק כף היד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

21/03/2003 | 10:07 | מאת: איל

שלום לפני כחודש החלקתי וקיבלתי מכה בכף היד, רק היום הלכי לרופא שהפנה אותי לצילום, בהפניה כתב הרופא שהאבחנה המשוערת היא: INJ (UNS) L wrist מה משמעות האבחנה? כמו כן הוא הסביר לי שיש שברים שלא רואים בצילום, איך זה יכול להיות?

פרוש האבחנה הוא: חבלה לשרש כף היד. אכן קורה שבצילום מיד לאחר חבלה לא רואים שבר ורקבצילום מאורח יותר מתגלה זה ארוע די שכיח ואם תחשוב קצת לא תתפלא שהרי עד שלא היו לנו אמצעי ראיה בלילה היינו עורים לחלוטין בחושך וגם כשהיו אמצעי ראיה הרי כל הזמן הם משתכללים ואנו מסוגלים לגלות פרטים נוספים המסקנה היא שתמיד אנו נמצאים בעורון יחסי וזה ממש גם הסיפור של צילומים: אנו תמיד נמצאים בהעוורון יחסי.

מנהל פורום אורתופדיה