זיז ניווני

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

20/03/2003 | 18:07 | מאת: שמוליק

בצילום כתף שמאל התגלה שיש לי זיז ניווני מה זה אומר? וכיצד זה משפיע על איכות החיים ? תודה

מה שהתגלה בצילום זה קיום שלזיז שם התואר "נווני" ניתן לו על ידי מפענח הצילום והוא משקף את דעתו על הסיבה להווצרות זיז כזה. אניל משל סבור שהדברת התאר נווני אינה נכונה באשר מדובר בתהליך של צמיחת עצם חדשה ולא בנוון . נכון הוא שחלק מתהליכים נווניים כמו למשל אוסטאוארטריטיס מתאפיינים בצמיחת זיזי עצם . אשר לבעייתך אתה, עצם מציאת הזיז אינה חשובה אלא כחלק מן התמונה הכללית שעליה שכחת לספר

21/03/2003 | 22:36 | מאת: שמוליק

התמונה היא שיש לי בעיה בהזזת הכתף והתנועה מוגבלת ,בנוסף יש תחושה בכתף שהאזור כאילו רדום תודה

מנהל פורום אורתופדיה