פריצת דיסקים עם ציסטה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

18/03/2003 | 17:07 | מאת: ארנולד

שלום רב! לפני שבע שנים, אחרי התאונה, התגלה שיש לי פריצה של שני דיסקים L5-S1 , L4-L5. לפני כשנה התגלה ב-CT בחוליה L4 ציסטה עם בועת גז בגוף החוליה בגודל של הבועה כשני ס"מ. בשנה האחרונה ממשיכים כאבים עזים ללא הפסקה. רציתי לשאול אם קיים קשר בין כאבים חדשים וציסטה? אם ציסטה "אוכלת" את החוליה, אז מה יקרה בעתיד עם החוליה הזאת? קראתי שבמיקרים מסוימים קיים קשר בין הציסטה בעמוד השדרה וגידולים נוספים. איך אפשר לבדוק את זה? רופאת המשפחה שלי משכנעת אותי לשכוח על ציסטה מפני שהדבר הזה יש כמעט לכל אחד, אין שום סכנה מזה ואין שום צורך לעבור בדיקות נוספות. תייעץ לי, בבקשה, האם באמת אני לא צריך לעשות שום דבר ולא לעבור שום בדיקות למרות הכאבים המתגברים? תודה. בכבוד רב, ארנולד.

מכיוון שאין דבר כזה ציסטה עם בועת גז בעצם נראה לי כי חלה אי הבנה בפענוח ממצאי הבדיקה. גז רואים בתוך רקמת דיסקוס נוונית . לדיסקוס אין אספקת דם ולכן אין אפשרות שהגז הנוצר יספג . בעצם יש אספקת דם עשירה ולא יכולה להיות הצטברות של גז בתוך חלל.

מנהל פורום אורתופדיה