משהו מוזר

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

16/03/2003 | 18:44 | מאת: ש

שלום רב. יש לי שאלה שמטרידה אותי הרבה זמן. תמיד היה ידוע לי שזקנים נעשים יותר נמוכים עם השנים, אבל לא ידעתי שגם צעירים מאבדים כמה סנטימטרים מגובהם. בחור אחד בן 35 סיפר לי שהוא איבד 3 סנטימטר מגובהו ושמעתי מעוד כמה אנשים דבר דומה. האם זה הגיוני שבחור אחרי צבא כבן 21 גם יאבד מגובהו כמה סנטימטרים? אודה לך אם תנתח לי את המצב הזה, וגם איך בחור צעיר כמוני בן 21 שכל סנטימטר חשוב לו צריך לישמור על עצמו שהתופעה הזאת לא תגיע גם אליו. מה הגורמים למצב הזה והאם יכול ליהיות שאם אני ישב כמה שעות ביום אז יהיו לי בעיות גב שיגרמו לי לאבד סנטימטרים. אני מקווה שזה לא הרבה מידי שאלות תודה רבה.

כל בוקר אתה גבוה ב כ 1-2 ס"מ ממה שתהיה בערב וזאת משום שבמשך היום יש יציאת מים מן הדיסקוסים. בלילה בהיותךשוכב יורד הלחץ עלהדיסקוסים ואלו סופגים מים חזרה. שיטה אחרת לאבד גובה היא למדד לא נכון.

17/03/2003 | 14:24 | מאת: a

תודה על התשובה. אבל מה קורה כשסחוס נישחק הוא ניהיה יותר קטן, ואז גם הגובה יורד תתקן אותי אם אני טועה.

מנהל פורום אורתופדיה