מספר שאלות על כאב פטלופמורלי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

14/03/2003 | 13:06 | מאת: שואל

שלום דוקטור, האם כאב פטלופמורלי ממושך, ללא ממצא בצילום / מיפוי , יכול להביא בכל זאת להורדת פרופיל, מתחת ל 72? האם צילום של הברכיים שקשור לכאב עדיין יכול להיחשב שימושי ועדכני גם אם הוא בוצע לפני כ 10 חודשים מרגע האבחנה החוזרת? לא יכולה להיות החמרה שתופיע בצילום חדש בזמן הזה? והאם בצילום, יש לבקש במיוחד את הזווית TUNNEL, או שהוא כבר נכלל באופן רגיל בצילום ואין צורך כזה? מהן בעצם הזוויות של TUNNEL, SKY VIEW, ושאר הזוויות, ואיך אני יכול לדעת כשאני מסתכל על הצילומים איזה זווית זאת? לא הצלחתי למצוא משהו שיכול לעזור כמו כיתוב על הצילום עצמו, תודה!

אכן כאב קדמת הברך יכול לגרור הורדת סוג הבריאות ל72. מבט "TUNNEL " מיועד לתת תמונה של מה שנקרא החריץ הבין כרמיזי או INTERCONDYLAR NOTCH והוא לא מיועד להדגים את המפרק הפטלופמורלי. המפרק הפטלופמורלי כלומר המפרק שבין הפיקה לעצם הירך מודגם על ידי צילום "קו רקיע" . ראב בקישור הבא דוגמא מצויירת לממצאים אפשריים בצילום קו רקיע. http://www.kneeguru.co.uk/html/step_05_patella/step_05_pfp.html

15/03/2003 | 10:27 | מאת: שואל

האם לפרופיל 64 הוא לא יכול להוריד אם נוסה טיפול שלא הצליח?

מנהל פורום אורתופדיה