שחיקה של סחוס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

14/03/2003 | 12:38 | מאת: דניאל

שמי דניאל ואני בן 17 וחצי יש לי שחיקה של הסחוס בדרגה 2 וזה רק מחמיר במשך הזמן הייתי מעוניין לדעת לגבי הכתבה של גידול תאי סחוס. האם ניתן לקבל את הטיפול בארץ? זהו מכתבי השני אך עדיין לא קיבלתי תגובה! תודה רבה.

14/03/2003 | 21:19 | מאת: ר. ע. י.

איני יודע לאיזה כתבה אתה מתייחס, אך טיפלתי באנשים עם בעיות סחוס בברכיים ובמפרק הירך, והם הצליחו לשקם את הסחוס ולחדש אותו, והשתחררו משנים של כאבים. כולם היו מבוגרים, אגב. אני מטפל אלטרנטיבי, ולא רופא. אם תהיה מעוניין, צור קשר באימייל. רונן.

15/03/2003 | 16:56 | מאת: דניאל

לאחר תגובתך הייתי מעוניין לשמוע יותר על השיטה בה אתה מטפל. עברתי סוגי טיפולים רבים ושום דבר לא עזר , אם תוכל לתת לי פרטים נוספים על השיטה בה אתה מטפל אשמח מאוד. אם תוכל שלח לי לe-mail : [email protected]

השיטה של השתלת תאי סחוס משמת לטיפול במקרים שבהםיש אזור מוגבל של סחוס פגוע כשמסביב לו הסחוס תקין . השיטה שימושית רק בברך אך לא בפיקה. השיטה מבוססת עלגידול תאיסחוס שנלקחים בניתוח מקדים מן הברך של המועמד להשתלת סחוס. את תאי הסחוס מגדלים בתרבית רקמה במעבדה ברחובות . משמספר התאים התרבהלכמות מתאימה "שופכים" אותם בחשרה למקום אותו צריך "למלא" מחדש בסחוס. יש כאן כמובן פרטים טכניים שלא נכנסתי אליהם אך בסך הכל מדובר בניתוח פשוט עם לוגיסטיקה קצת מורכבת.

15/03/2003 | 16:59 | מאת: דניאל

הבעייה שלי היא מתחת לפיקה לפי הארטרוסקופיה הגדירו את זה : פברילציות דרגה 2 , אם השיטה של גידול תאי סחוס אינה שימושית במקרה זה מה כן? ושוב תודה.

מנהל פורום אורתופדיה