כאבי גב

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

13/03/2003 | 21:28 | מאת: מאי

ד"ר שלום, בהמשך למה שכתבתי כאן ב- 3.3, אמי סובלת כ- 3 חוד' מכאבי גב תחתון המתמקדים באזור האגן לכיוון רגל שמאל. הכאבים חזקים מאוד עד כדי כך שזריקות וולטרן מצליחות להקל רק במעט. היא בצעה צילומי רנגן, מיפוי עצמות בו ראו שינויים ספונדילוארטריטיים וכעת גם סי טי ובו ראו: בקע אחורי צדדי שמאלי קטן של הדיסקL5-S1 הבקע גורם ללחץ קל על השורש השמאלי. אין עדות להיצרות ספינלית. בלט כללי של הדיסקים L2-L3, L3-L4, L4-L5 שאלתי: הא המימצאים מצדיקים את הכאבים החזקים? כי זה ממש מייאש, שאין שיפור. כבר קרה בעבר שהיו הרבה התקפי כאבים לזמן ארוך יחסית, אבל אף פעם לא בעוצמה ולתקופה כל כך ארוכה. מה דעתך? תודה

שום דבר לא מצדיק כאב והבעי ההיא קודם כלהכאב ולא ממצא הדימות. השאלה היא האם ממצאי הדימות נותנים הסבר לכאב כלומר מצביעים עלסיבתו והתשובה היא בהחלט יכול להיות שכן, שהרי מוגדם לחץ על שרש L5 השמאלי . שרש זה מעצבב חלק מעור העכוז צד חיצוני אחורי של הירךוצד חיצוני של השוק וכף הרגל. במידה שמיפוי אזור הכאב מתאים לתאור זה אפשר להגיד שיש התאמה בין הממצאים הקליניים לממצאי הדימות ולהסיק מכך כי אמנם הלחץ על שרש L5 הוא סיבת הכאב.

מנהל פורום אורתופדיה