חריקות במרפק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

10/03/2003 | 23:43 | מאת: מיקי

שלום רב. יש לי חריקות מן המרפק כבר כשנתיים הבנתי שזה כנראה כתוצאה של שימוש יתר רופא מומחה אמר שאין מה לעשות והמצב רק יחמיר עם השנים.השאלה היא האם שימוש כלשהו במיפרקים בעצם שוחק את הסחוס וכבר עדיף לעשות פעילות מינימלית כגון לוותר על ריצה שדופקת את הברכיים כי הסחוס נשחק מהר יותר מיכולתו להתחדש ואם לא כיצד אדע כמה להעמיס על המיפרק (לאו דוקא החולה)

אין ספק שהפתרון הטוב ביותר לחיים נעימים הוא להכנס למיטה ולמשוך את השמיכה אבל גםאז יש סכנה להתפתחות פצעי לחץ . העבדות מראות כי דווקא ספורטאים ( כאלו שלא נפצעו באופן קשה ) סובלים פחות מבעיות מפרקים כוללבעיות ברכיים העומס על מפרק אינו נגזרת של פעילות בלבד אלא גם של מבנה ,משקל הגוף , איזון שרירים ואורח חיים. ביודעך את כל אלה הפתרון למשואה שאתה מציב הוא פשוט רוץ ותהנה

מנהל פורום אורתופדיה