שרירים נתפסים בכפות הרגליים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

10/03/2003 | 19:51 | מאת: לאה

שלום רב, בתקופה האחרונה, קורה שנתפס לי שריר באצבעות של כף הרגל. תופעה זו היתה קורית לי בד"כ בהריונות, אך מכיוון שהפעם האחרונה בה הייתי בהריון, היתה לפני 11 שנה, אני הייתי רוצה לדעת אם יש איזה שהיא סיבה מיוחדת לבעיה זו. אני בת 43, בריאה בד"כ. התופעה גורמת לכאבים עזים, ובפעם האחרונה זה עבר רק לאחר כ-15 דקות. מישהו פעם אמר לי שיכול להיות קשר בין התופעה לבין חוסר באבץ? אודה על תשובתכם. לאה.

הסיבה השכיחה ביותר לעויתות שרירים היא התעייפות שלהם. אין קשר לחסר אבץ .מלחי מגנזיום יכולים להביא הקלה אך הדרך הטובה ביותר לטיפול היא מתיחות ופעילות אארובית סדירה.

מנהל פורום אורתופדיה