אבחון אוסטאו-ארתריטיס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

10/03/2003 | 17:33 | מאת: אופיר

שלום דוקטור, ממה שקראתי, הבנתי שעד לאחרונה לא הייתה בדיקת דם לזיהוי ארתריטיס, והיה ניתן לאבחן רק בעזרת צילומים - שאפשרו אבחון רק בשלבים מתקדמים יחסית. מקריאה באינטרנט, הבנתי שישנה בדיקת דם חדשה, שמאפשרת זיהוי. האם הבדיקה נערכת כבר בישראל - ואם כן, איזו בדיקה לבקש מהרופא ? תודה, אופיר.

איבחון של מחלה אינו נעשה על סמך בדיקתדם בודדת אלא על סמך התמונה הכולל. באשר לאוסטאוארטריטיס (בניגוד לארתריטיס ) אין בדיקת דם יחודית למחלה .

10/03/2003 | 21:56 | מאת: אופיר

דווקא ראיתי שמדענים פיתחו דרך לבדוק זאת ע"פ בדיקת דם, אבל מתשובתך אני מבין שזה עדיין לא בשימוש בארץ (ואולי גם בעולם). ראיתי את זה בלינק הבא, ואפשר להגיע לעוד כתבות על זה אם מחפשים בגוגל את המילים osteoarthritis blood test http://www.arthritis.ca/look%20at%20research/oaconference/developments/bloodtest/default.asp?s=1

מנהל פורום אורתופדיה