בעיה במפרק היד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

09/03/2003 | 21:13 | מאת: סמי אפרת

האורתופד שבדק אותי איבחן - Extensor Wrist Ganglion. גודלו קטן יחסית, אינו כואב ולא מפריע לתנועה. האורתופד היפנה לרנטגן והמליץ לא לעשות כלום בינתיים. 1. האם קיים טיפול חוץ מהוצאה בניתוח? 2. האם לא קיים סיכון בהשארה בינתיים? האם לא עלול להתפתח מצב בעייתי במפרק?

ניקור ושאיבת הנוזל מן הגנגליון מצליח בכ 50% . בצעירותי היה נהוג "טיפול רוסי" בטיפול זה מכים בגנגליון באמצעות ספר אנטומיה רוסי כבד. היום טיפול כזה יחשב לתקיפה. אין סיכון בהשארת הגנגליון אם אינו מציק.

מנהל פורום אורתופדיה