כאבי גב

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

09/03/2003 | 08:09 | מאת: נעם

שלום, לאחרונה סבלתי מכאבי גב תחתון, המצב הלך והחמיר וכעת הכאב בעיקר מקרין לרגל ימין. בבדיקת אורטופד בחדר מיון בי"ח, נאמר לי שכנראה הסיבה היא בלט בעמוד השידרה, אשר מקרין כאב לשורש הרגל. רציתי לשאול מה המשמעות של בלט, ומה הדרך לטפל בבעייה. בתודה , נעם.

המושג בלט מציין את צורתו של הדיסקוס שבין החוליות. ההנחה שהבלט הוא האחראי למחושיך יכולה להיות נכונה רק באופן חלקי מאד שכן מוצאים בלט בכ 50% מבני האדם שאין להם כל כאב. נכון יותר יהיה לומר כי סיבת הכאב היא מחלה של דיסקוס בין חולייתי. הטיפול מכוון בעיקר נגד הכאב מתוך תקווה כי המחלה של הדיסקוס "תעלם עם הזמן". במידה שהכאב אינומרפה למעלה מ 3 חדשים ולא ניתן להשתלט עליו יש שיטות נוספות כמו זריקות אפידורליות, זריקות מכוונות לשרש עצב , חימום הדיסק וניתוח.

מנהל פורום אורתופדיה