פעילות osteocalsts וosteoblasts ב-PAGET

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

08/03/2003 | 20:48 | מאת: שי

קראתי שפעילות יתר של osteoblasts גורמת לעליה ברמה של alkaline phosphatase בדם. מה גורמת פעילות יתר של osteoclasts כלומר איזה מרכיב בדם עולה רמתו עקב כך? האם יש אפשרות לעכב את האנזימים הנ"ל? האם זו יכולה להיות תרופה ל-PAGET ? עד כמה המחלה הזו שכיחה? מה הקשר בין מחלה זו לשחיקה של סחוס באגן?

פעילות יתר של האוסטאוקלסטים אינה גורמת לעליה ברמת אנזימים בדם . היא כן גורמת לעליית רמת מוצרי פרוק של קולגן דוגמת הידרוקסיפרולין שזו חומצה אמנית ולא אנזים. לא ברור לי מה אתה מציע כתרופה למחלת פג'ט. אבל חומרים ממשפחת הביפוספונטים מצטיינים בעכוב תהליך ספיגתהעצם. שכיחות המחלה משתנה במקומותשונים . בארצנו היא נדירה. כשהמחלה פגעת בעצם שסמוכה למפרק היא עשוייה לגרום לשינויים נווניים במפרק. עצמו

מנהל פורום אורתופדיה