שאיבת דיסק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

06/03/2003 | 21:51 | מאת: אברהם

שלום רב, רציתי לברר בבקשה פרטים על ניתוח שאיבת דיסק - מה המשמעות, הסיכונים, אחוזי הצלחה וכו'. תודה מראש

מדובר בהחדרת צינורית בקוטר שלמספר מלימטרים דרך העור אל תוך הדיסקוס . באמצעות מערכת מכנית מרסקים את תוכן הדיסקה ושואבים אותו. מדובר עלשאיבה של כמותקטה . התוצאה היא הורדה של לחץ הידרוסטטי בתוך ליבת הדיסקוס מה שמקל לעיתים על הלחץ בפריפריה שלו שםנמצאים סיבי עצב וכ ןעל לחץ של הדיסקוס עצמו על עצבים. ההשפעה בדרך כלל היא זמנית והתוצאות נחשבות בקרב מרבית האורתופדית כתוצאות בלתי משביעות רצון.

מנהל פורום אורתופדיה