פריצת דיסק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

04/03/2003 | 17:21 | מאת: אלי

כתוצאה מפריצת דיסקים C4 C5 C6 C7 ומגבלות בתנועת הצוואר ויד ימין הומלץ לי לבצע ניתוח לריתוק החוליות. אני מבקש לדעת מה מתבצע בניתוח כזה וכיצד הוא מתבצע . מהם שלבי החלמה ואיזה איכות חיים זה נותן? (לשחות, לרוץ, להתכופף ונהיגה) ,מה רמת הסיכון?. האם ניתן להמנע מניתוח זה ויש פתרון אחר?

מכיוןשניתן לבצע ניתו כזה מלפני ( הצורה השכיחה יותר ) או מאחור ולהשתמש בסוגים שונים של משתלים עליך לשאול את המנתח על שיטתו הוא ועל נסיונו הוא בשיטהזאת. ההחלמה מןהניתוח כולל שלב החלמה החריף מכאביהניתוח ואחר כף שיקום תנועת הצואר שתמיד יהיה נוקשה יחסיתלצואר שלא עבר ניתוח. הסיכון תלוי בטיב הניתוח מספר החוליות שיאוחו ובגישה הנניתוחית. ניתן להמנע מןהניתוח במקריםרבים אך המחיר הכרוך הוא כאב.

מנהל פורום אורתופדיה