שאלה לגבי איבחון

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

03/03/2003 | 00:39 | מאת: מאי

ד"ר שלום, רציתי לשאול איך מאבחנים פריצת דיסק. אמי ביצעה צילום רנטגן וגם מיפוי עצמות ונמצאו שינויים ספונדילוארטריטיים. האם רק בדיקת סי טי מאמתת את מצב שחיקת הדיסקים שבין החוליות? היא סובלת מכאבים המקרינים לרגל שמאל, ובבוהן באותה רגל אין תחושה ואפשרות להזיז אותה, היא עשתה בעבר emg וראו שהאצבע אכן לא מתפקדת, אבל אף אורטופד לא בדק אם יש קשר לגב. מה דעתך? תודה

האיבחון של מחלת דיסקה בין חולייתית נעשה קודם כל על ידי הבדיקה הגופנית של האורתופד/נוירוכירורג /נוירולוג/ראומטולוג/רופא משפחה. האישוש של האבחנה יעשה בצורה הטובה ביותרעל ידימ.ר.י. ט.מ(CT )היא בדיקה שימושית גם היא אם כי רגישה פחות מ.מ.ר.י ועדיף לעשות ט.מ עם מיאלוגרפיה . בדיקת איבחון חשמלית אינה מאבחנת מחלה שלהדיסקה אלא מחלה של העצב. נכון שבמקריםרבים מחלת העצב נגרמת על ידי לחץ של הדיסקה והבדיקה מסייעת במיקום נקודת הלחץ.

מנהל פורום אורתופדיה