הוכחת נכות אורטופדית

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

02/03/2003 | 22:50 | מאת: אורנה

שלום ד"ר. התחלתי לסבול מכאבים חזקים בכתף וזאת לאחר שבעבודה הרמתי משא כבד. לא נמצא אצלי קרע בגיד ובצילום רואים הסתידות חזקה . לא סבלתי עד ליום הרמת המשא מכאבים בכתף . כן אין כל רישום בתיק הרפואי שלי בנושא טיפול או תלונות על הכתף. שאלתי היא האם הרמת המשא ה כבד הוא הגורם להתפרצות הכאבים בכתף. כיצד אוכל להוכיח ולטעון שהרמת המשא הוא הגורם לכאבים ולא שהדבר נובע ממחלה קודמת. תודה אורנה מת"א.

גורם חשוב בהוכחה של תאונת עבודה היא סמיכות הזמנים. אם מחד גיסא יש סמיכות זמנים קרובה בין הארוע לבין הופעת הכאב הקשר הסיבתי הוא סביר מאד. אישוש לטענה זאת תוכל להביא אם תוכיחי כי לא סבלת קודם לכן מכאב כתף עלידיהצגת רישומי התיק הרפואי שלך. יחד עם זאת עליך להבין שהמוסד לביטוח לאומי יטען כי הכתף שלך היתה חולה קודם לכן והוכחה לכך היא ההסתיידות שבודאי הייתה קיימת שם זמן רב. המוסד לביטח לאומי קרוב לודאי יבוא בטענה כי הרמת המשא הכבד לא היתה אלא הקש ששבר את גב הגמל והכאב היה יכול באותה מידה להתעורר בעת ניקוי החלונות בבית או פעילות דומה. כאן מתעוררת בעיה משפטית שבאה לידי ביטוי עוד במשנה במה שנקרא משל הגלגלת הרכה. מכאן ואילך את זקוקה לעצתו למומחה מתחום המשפט.

מנהל פורום אורתופדיה