שחזור של רצועה צולבת קדמית

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

02/03/2003 | 18:51 | מאת: דורון

שלום דוקטור: אני צריך לבצע שחזור של הרצועה הצולבת הקדמית. אשמח לקבל את היתרונות והחסרונות של ביצוע ניתוח זה ומידע לגבי הניתוח. דורון.

יתרונות : ברך יציבה ללא מעידות. שיפור סיכוי השרדות המפרק(מניעת נזק נוסף ) שיופר יכולת תפקוד בעומס (ספורט) חסרונות : תקופת שיקום של 3-6 חדשים. סיכוי לכאב בקדמת הברך . הניתוח נעשה תוך שימוש בארתרוסקופיה. הוא מבוסס על השתלה של גיד במקום הקישור הקרוע . הגיד יכול שילקח מגיד הפיקה או מגיד של אחד השרירים המכופפים את הברך . חסרונו של הגיד אינו מורגש. .

03/03/2003 | 10:21 | מאת: דורון

שלום לך שוב דוקטור ותודה רבה לך על התשובה הקודמת. אשמח אם תענה לי גם אם אני לא עושה את השחזור האם אוכל בעתיד לחזור לפעילות ספורטיבית כמו ריצה,כדורסל וכדומה. דורון.

מנהל פורום אורתופדיה