צילום MRI

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

02/03/2003 | 17:00 | מאת: אדי

אל ד"ר אסא לב אל שלום רב שלום רב אני כבן 29 סובל מעקמת קלה לא שמן לפני כ 10 חודשים ביצעתי תנועה לא נכונה שגרמה לי למתיחה בגב מאז אותו רגע אני סובל מכאבים לאורך רגל ימין ומאין תחושת קור בשני הרגליים ולפעמים ברגל שמאל ובכפות הרגליים,כשאני מרים משהו כבד קצת אז הכאב ותחושת הקור מתחילים ישר בשני הרגליים ומאין לחץ בגב. מידי פעם הכאב והתחושות חולפים לגמרי אבל במרבית הזמן הכאב ושאר התחושות נמצאים בלי קשר לאיזו פעולה אבצע .בצילום C.T שעשיתי:"קיימת מליאות באזור S1 יותר מימין. או שחשש לעצב מעובה או פרגמנט דיסק חופשי ב L5S1 . לאחר ביצוע MRI :"ציסטה ע"ש טרלוב קטנה בגובה S2 משמאל ." ללא שום ממצא נוסף שאלותי הם : מה זה אומר ציסטה ומה הקשר לכאבים שאני סובל מהם הרי הכאבים נוצרו לאחר תנועה לא נכונה. ומה סיבת הכאבים שאני חווה ? מצטער על אורך השאלה אבל רציתי לתת כמה שיותר נתונים לתשובתך אודה מאוד אדי פישרמן

ציסטה על שם טרלוב הנה שלפוחית שנוצרת מסביב לשרש עצבי היא מכילה נוזל . מוצאים אותה באופן מקרי בכ 5% מבדיקות מ.ר.י של עמוד השדרה בחלקו התחתון. עפ"ר אין לה משמעות ואינה גורמת נזק. במידה שהיא לוחצת על העצב היא תגרום מחושים מתאימים לשורש הנלחץ. המחושים שאתה מתאר אינם מתאימים ללחץ. על שרש S2 כך שהציסטה אינה גורם לבעיה. אשר לתחושות שאתה מתאר אין לי הסבר להם לפחות לא על סמך הבדיקות שהבאת.

מנהל פורום אורתופדיה