כאבי גדילה (או צמיחה)

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

22/02/2003 | 13:53 | מאת: יוסי ב

כאבי גדילה (או צמיחה) מה פשר כאבים אלו כשמדובר בילדים בני 10 . הכאבים בעיקר בכף הרגל ומקומם משתנה מפעם לפעם. כמה זמן הם יכולים להמשך ?

הפרוש של "כאב גדילה" הוא: "מצטער אבל אני לא מוצא שום בעיה ואני לא יודע מה יש לילד שלך". הכוונה היא בדרך כלל לכאב המופיע אצל ילדים בגיל 3-6 בדרך כלל עם לילה והכאב עפ"ר הוא סביב הברכיים. בכל המקרים מוצאים שהילדים הנם גמישי יתר. אני אישית הוצאיתי את האבחנה הזאת מן הלקסיקון שלי.

מנהל פורום אורתופדיה