שאלה לד"ר דחוף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

19/02/2003 | 19:30 | מאת: איריס

ד"ר שלום רב אימי בת 64 עשתה בדיקת מיפוי עצמות ונתקבלו התוצאות הבאות: המיפוי נעשה בשיטת SPOT VIEWS. המיפוי מראה קליטת יתר בע"ש צווארי אמצעי משמאל. קליטת יתר בלתי סדירה בע"ש גבי אמצעי ובע"ש מותני. קיימת קליטת יתר ניכרת בברכיים. ברך ימין- קיימת קליטת יתר במשטח פטלופמורלי וכן במשטח טיביאלי מדיאלי. ברך שמאל - קליטת יתר ניכרת בקונדיל לטרלי של עצם הירך ופחות ניכר בקונדיל מדיאלי של הטיביה. לסיכום: הממצאים שתוארו בע"ש מתאימים לשינויים ספונדילואריתרוטים קלים. הממצאים בברכיים יכולים להתאים לשינויים אוסטאואריתריטים ניכרים. אודה לך מאוד אם תוכל להסביר לי מה זה אומר, ומה ניתן לעשות בברכה , ובתודה מראש איריס

במילים קצרות ממצאי הבדיקה מפוענחים כאלו הבעיה ממנה סובלת אמך הנה אוסטאוארטריטיס של הברכיים. על אוסטאוארטריטיס את מוזמנת לקרוא ב: http://www.doctors.co.il/forums/read.php?f=11&i=33548&t=33272 http://doctors.nana.co.il/news/992/

20/02/2003 | 06:26 | מאת: איריס

ד"ר שלום ראשית תודה רבה על תשובתך. הייתי רוצה לשאול גם אם יש אפשרות להגיע אליך באופן פרטי עם אימי לקלניקה או למרפאה שלך שוב תודה איריס נ.ב אני גרה באזור המרכז

21/02/2003 | 18:59 | מאת: איריס

שלום ד"ר ושוב תודה על העזרה השאלה שלי היא האם מצב זה שתארת יכול לגרום לגרודים?

מנהל פורום אורתופדיה