כאבי גב ופרקים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

18/02/2003 | 15:01 | מאת: ליבי

אמי בת 54 ולאחרונה החלה לסבול מכאבים במפרקים בידיים, רגליים וגב. כאבים אלה מגבילים את תנועותיה עד כדי כך, שקשה לה ללכת הרבה ברגל, להרים דברים (כמו סיר בישול), ואפילו אף לסבן את גבה במקלחת. היא עשתה צילומים שונים כמו: צפיפות עצם והתגלה כי יש בריחת סידן קלה. בנוסף, עשתה בדיקת מיפוי עצמות והתגלה כי קיים תהליך של התנונות סחוסים, כמו כן, בבדיקת דם התגלה שהכל תקין. כיום, היא לוקחת שני סוגי כדורים: קלטרט ומגמ גלופלקס (שהתחילה השבוע). כמו כן, אורטופד הפנה אותה לבדיקת E.M.G , שברצוני לשאול מה תפקידה של בדיקה זו. מעבר לזה, הייתי מעוניינת לשאול האם יש משהו נוסף שניתן לבדוק על מנת לאבחן את מקור הבעיה, שעושה רושם שמצבה של אימי מתדרדר באופן פתאומי ודי מהיר (הכל התחיל במהלך השנה האחרונה בלבד.). ושאלה אחרונה, האם יש הבדל בים כדור המגה-גלופלקס לבין כדור הכוזמין? תודה רבה.

בהתחקות אחר שרש בעייתה של אימך יש גם מקום לברר האם אין מדובר במחלה שגרונית . מדבריך לא מצאתי סיבה לבדיקת איבחון חשמלי אך רופאך בודאי מצא סיבה לכך. שתי התרופות שהזכרת מכילות גלוקוזאמין אך במגה גלופלקס הוא בצורה של סולפט ואלו בקוזמין בצורה של הידרוכלוריד . צורה אחרונה זאת יעילה יותר .

מנהל פורום אורתופדיה