club foot לידתי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

15/02/2003 | 18:51 | מאת: קשת

שלום רב, אני בהריון עם תאומים בשבוע ה-22 (חודש חמישי) בסקירת מערכות מורחבת נמצא שלאחד העוברים יש club foot דו צדדי מהם הסיכויים שתופעה זו קשורה למום גנטי כלשהו (ולא לבעיה מקומית שניתנת לפיתרון לאחר הלידה?). אנו מאד חוששים והרופא ממליץ על בדיקת מי שפיר, דבר שיש בו אפשרות להפלה. נודה לך על תשובתך המהירה.

CLUB FOOT הוא מחל הבעלת אופי תורשתי אך הגן לא ידוע. המחלה יכולה להיות חלק ממחלה אחרת כמו גמדותדיסטרופית ששם יש תורשה אוטוזמלית רצסיבית. לא ברור לי אם הגן זוהה.

מנהל פורום אורתופדיה