ספונדלילוזיס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

15/02/2003 | 14:35 | מאת: ש 13

שלום רב, אני בן 31 בריא בד"כ, לאחר שירות צבאי ממושך בשייטת 13 , השתחררתי עם מספר בעיות רפואיות שנתגלו עקב כאבים וקושי בתפקוד יומיומי, לאחר צילום סטרס בקרסול אובחנה פתיחה של 20 מעלות, ספונדלילןליזיס בגב, וקרע בלברום בכתף ימין, פגיעות אלה מפריעות לי בתפקוד, שאלתי היא לגבי התערבות חיצונית לטיפול בבעיות, זמן שיקום, תודה רבה

איני יודע מה כוונתך התערבות חיצונית דבר נוסף אותו אינייודע מה ממש כואב לך אבחנות כגון ספונדילוליזיס אינן אלא מילים ריקות עד שהן מקבלות את המשמעות הקלינית שלהן . בכל מקרה לכל אחת מן הבעיות שהזקרתיש טיפול ניתוחי ולא ניתוחי. הבחירה בסוג הטיפול נעשית על סמך מידת הסבל וההפרעה התפקודית. ניתוח לקרסול דורש קיבוע גבס ל6 שבועות ושיקום של עוד 6-12 שבועות .ניתוח לכתף - 6-10 שבועות שיקום תלוי מאד במידת המגבלה שלפני הניתוח. לגבי ספונדילוליזיס ספק אם יש צורך בניתוח.

מנהל פורום אורתופדיה