כאב באצבע כתוצאה מחבלה באימון

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

12/09/2019 | 14:53 | מאת: גיל

שלום רב, לפני כמעט שבועיים ביצעתי אימון ובמהלך החימום ביצעתי תרגיל שנקרא "עקבים לישבן" או בשם אחר "באט קיקס". תוך כדי התרגיל, בטעות פגעתי לעצמי בקמיצה ביד על ידי מכה שנתתי לקמיצה עם העקב של הרגל. הרגשתי כאב חזק מאוד באותו רגע, הפסקתי את האימון והלכתי לשים קרח. תוך יומיים בערך מרגע הפציעה חל שיפור מאוד משמעותי ויכולתי כבר לקפל את האצבע באופן די חופשי. אולם מאז, אין שום שיפור. כלומר, אני יכול לבצע את פעולות היום יום ללא בעיה מיוחדת, אולם עדיין יש לי כאבים שמורגשים בעיקר במגע(אם אני מקפל את האצבע ולוחץ עליה קלות אני מרגיש את הכאב). אין נפיחות, אין חום, רק כאב במגע. מה ניתן לעשות כדי להקל? האם מדובר בעניין של זמן או שיש צורך לקבוע תור לאורתופד? (בן 21)

זמן הריפוי של פגיעה בקישורים שבין הגלילם באצבעות הנו כ 6 שבועות . בכדי להקל על תהליך הריפוי ניתן להצמיד אצבעות 5 ו4 . בעקרון כדאי שתיבדק על ידי אורתופד

מנהל פורום אורתופדיה