שאלה לגבי שבר בכתף ימין עצם ההומרוס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

06/09/2019 | 20:40 | מאת: עדי

ערב טוב בת 47 לפני כשבועיים נפלתי בבית ושברתי את עצם ההומרוס בכתף ימין בלי תזוזה. מאז אני עם מתלה אשמח לדעת כמה זמן החלמה כי כרגע אני מושבתת. האם מותר לנהוג? אני מורה במש החינוך. האם מותר לעבוד במצב כזה למרות שקיבלתי חופשת מחלה.. תודה מראש ושבת שלום

06/09/2019 | 20:54 | מאת: עדי

בהמשך לשאלתי מדייקת נצפה שבר 3parts כנראה שלושה שברים בהומרוס אולי ריסוק של הכתף לא בטוחה

" החלמה משבר ( נכון יותר " שיקום") היא תהליך הדרגתי ואישי. הוא תלוי גם בטיו של השבר. . באופן גס מאד אוכל לציין כי נין להחל בהנעת הכתף ( הדרכת פיסיורפיסט) כבר כעבור שבועיים שלושה ( הכוונה לצירקומדוקציה בתלית היד) . אם את ימנית את זקוק ה לידך הימנית בעת שיעור וממלא החלמתך תהיה ארוכה יותר מאשר לו נפגעת משמאל.

07/09/2019 | 10:45 | מאת: עדי

דר תודה על תשובתך אני אכין ימנית נרשמה לי חופשת מחלה של גישה שבועות. השאלה שלי האם אני גורמת לעצמי נזק כלשהו גופני פיזי אם אני חוזרת לעבוד לפני. זה. יש לציין שהעבודה כרוכה בתורנויות חצר ומעבגים בין כיתתות

מנהל פורום אורתופדיה