כף יד אחרי ניתוח

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

13/02/2003 | 10:38 | מאת: חלי

שלום רב, לפני כ- 8 חודשים עברתי ניתוח בכף יד ימין עקב שתי סיבות : 1. אגודל - טריגר - גיד שנתפס ושוחרר בניתוח 2. קצות אצבעות נרדמות - לפי בדיקה של הולכה חשמלית הוחלט לבצע הניתוח. אחרי הניתוח חבשתי כפפה מיוחדת למספר חודשים. כיום - 1. האגודל אומנם שוחררה אך לא למצב הרגיל (אני משווה ליד שמאל התקינה). הכיפוף האופטימלי לא אפשרי. 2. קצות האצבעות נשארו רדומות (תחושת נימול) ומשהו חדש - עכשיו בחורף, כף יד שמאל פשוט קופאת. הופכת לקרה במיוחד ביחס לשמאל. תחושה של כאילו כף היד נמצאת בתוך מקפיא.. רציתי לציין שתחושת הנימול בכף היד החלה בסוף ההריון האחרון ( יולי 2001 ) ופחתה אך לא לגמרי. קצות האצבעות נשארו רדומות. שאלתי - האם ניתן לעשות משהו לא ניתוחי (אני ממש לא מעוניינת לחזור על הניתוח) בתודה מראש חלי

נראה שלפני שמדברים על לעשות משהוא יש לאבחן את סיבת המחושים ורק אחר כך לדון על החלופות הטיפוליות

מנהל פורום אורתופדיה