בורסיטיס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

13/02/2003 | 10:17 | מאת: זוהר

ד"ר לב אל שלום, בפנייתי הראשונה כתבתי: "היתה לי דלקת בסאייטיקה או לחץ עליו, שנגרם כתוצאה מהיצרות ביןחוליות גב תחתון.(תוצאה של גילי ה"מתקדם" - 50). בעזרת תרגילי התעמלות מיוחדים ואולי גם בעזרת הזמן עברו לי הכאבים ברגל כמעט לחלוטין והתחלתי שוב ללכת כ 40 דקות ביום. לפני כשבוע חזרו הכאבים. שאלתי אם אין פתרון מלבד זריקות קורטיזון וציינתי שהכאבים הם בעיקר בחלק החיצוני של הירך הימנית לאורך העצב. בירך השמאלית פחות כואב. הכאבים מודגשים בהליכה ובשכיבה על הצד. ענית לי: "למרות שזה נוגד את העקרון שאי אפשר לעשות אבחנה בלי בדיקה אני מוכן לקחת אתהסיכון ולהציע לך אבחנה אחרת מזו שאת רומזת עליה. כלומר אין לך בעיה בעמוד השדרה אלא מה שנקרא TROCHANTERIC BURSITIS . ועכשיו כמה מילות הסבר. סכיאטיקה אינה מקום או תבנית אלא השם של תסמונת כאב מהגב דרך העכוז אל אחורי הירך וצידי השוק או אחוריו עד לקרסול וכף הרגל. הסיבה לכאב הסכיאטי היא עפ"ר פגיעה בשרש עצבי או במצבים נדירים פגיעה בעצב הסכיאטי עצמו. היצרות בין חוליות אינה גורמת לתסמונת סכיאטית". ואני שואלת עכשיו: תודה על תשובתך - אבל!! הכאבים הם באמת לאורך העצב ולא בנקודה אחת. ושנית - בפעם הקודמת שנמשכה כשנה ומשהו הגעתי אפילו לסי.טי. ומ.ר.י ולא נמצאה עדות לבורסיטיס למרות שכך חשבו הרופאים ולמרות שהוזרקו לי 3 זריקות לבורסה ולא הועילו!! אז מה אתה מציע לעשות?? המון תודה זוהר

וכן כפי שאמרתי אין לאבחן ללא בדיקה . אם תרצי תשובה מלאה ממני תצטרכי לבא למרפאתי לשם בדיקה.

מנהל פורום אורתופדיה