פריקות כתף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

13/02/2003 | 00:05 | מאת: מושיק

מזה כשנתיים וחצי שלוש אני סובל מפריקות כתף חוזרות ונשנות. הפעם הראשונה התרחשה כאשר נפלתי מסולם- הכתף הוחזרה עצמאית למקומה, כיום אני גם מחזיר את הכתף עצמאית. ערכתי בדיקת אולטרסאונדבאפריל 2002-בה אובחן דפקט ע"ש היל-סאקס בראש ההומורוס . לפני כיומיים ערכתי בדיקת MRI בה אובחןף 1. ריבוי קל של נוזל סינוביאלי מתחת ל-ACJ, מעל ה- RC/ 2. ציסטה סינוביאלית קטנה (כ- 12 מ"מ) לטראלית לזיז הקורקואיד, בינו ובין ראש ההומורוס. שאלתי היא מה זה???? מה זה אומר האם זה חמור ומה צריך לעשות כדי לפתור את בעיית הפריקות? האם ציסטה זה חמור? מה זה? למה זה מפריע?

הציסטה הסינוביאלית היא הקטנה בדאגותיך.הבעיה שלך היא הפריקות החוזרות הנגרמות מחמת רפיון קופסית מפרק הכתף. לא ניתן לרפא בעיה זאת אלא על ידי תיקון כירורגי. ( יש אמנם שיטה נוספת של חימום הקופסית) אבל הנסיון בה עדיין אינו כזה שאפשר לומר שהיא עדיפה על ניתוח.

13/02/2003 | 23:17 | מאת: מושיק

מה הסיבות להיווצרות ציסטה והאם היא קשורה לפריקות הכתף שלי.

מנהל פורום אורתופדיה