הזרקת חומר מכרבולת תרנגול (!) לברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

12/02/2003 | 19:36 | מאת: ענת

שמעתי על טיפול בכאבי ברכיים באמצעות הזרקת חומר שמקורו בכרבולת התרנגול (ברצינות) לברך. האם ניתן לאשר זאת ולקבל מידע מורחב על כך ?

אחד החמרים החשובים המשתתפים במבנה הסחוס הנו חומצה היאלרונית . מלח של נקרא היאלרונן. יש שתי דרכים להפיק היאלרונן האחת מכרבולות של תרנגולים והשניה על ידי תסיסה חיידקית. החומר מהווה מעין חומר סיכה לברך.

13/02/2003 | 16:17 | מאת: שמואל

החומר שאת מתכוונת נקרה סינביסק זו חומר להזרקה בשלשה שלבים , שמעתי עליו דברים טובים משחקני כדור רגל שטופלו בו . החומר יקר מאוד . לידיעתך

מנהל פורום אורתופדיה