מיפוי עצמות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

12/02/2003 | 18:30 | מאת: יקי

שלום רב , בעקבות תלונות על כאבים בברך , נשלחתי למיפוי עצמות . להלן התוצאות : שינויים ארטרותיים בפרקים מטרפו - פלגאליים ראשונים בשתי כפות הידיים . קליטת יתר קורטיקלית בעצמות המרכיבות את הקומפרמנט המדאלי של מפרק ברך ימין .ממצאי אלו יכולים להתאים לשינויים ארטותיים או ל -AVN של קונדיל מדאלי של טיביה ימנית . בנוסף לכך , שינויים משניים לעומס יתר בכפות הרגליים . אודה לך אם תואיל נא להסביר לי בלשון " בני אדם " הממצאים כנ"ל . תודה עבור תשומת הלב . לתשובתך אמתין מלכה

בדיקת מיפוי עצמות היא בדיקה כה רגישה שהיא מלווה בהרבה "רעש" לא משמעותי. כיון שכך אתיחס רק לממצאים הקשורים לברך שהרי שם הבעיה . ובכן יש קליטת יתר של חומר רדיואקטיביבצד הפנימי של הברך מה שמעיד על יצירת עצם מוגברת. זהי יכול לקרות כתגובה לאוסטאוארטריטיס או לנמק של העצם. כין שהבעיה עם נמק שגם הוא מביא בסופו של דבר לאוסטאוארטריטיס הרי שזה מה שמעניין אותך ועל כך תוכל לקרוא ב: http://www.doctors.co.il/forums/read.php?f=11&i=33548&t=33272 http://doctors.nana.co.il/news/992/

מנהל פורום אורתופדיה