קיצור גיד אכילס ילד בן 13

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

12/08/2019 | 18:07 | מאת: ג'נט

בני בן 13 אובחן ע"י הרופא שיש לו קיצור בגידים בשתי הרגלים ובעיקר בצד ימין. הולך על קצות האצבעות . הרופא שלח לMRI עמוד שדרה - צווארי גבי ומותני- ללא ממצאים חריגים . הרופא רשם כי בבדיקתו מתהלך מינימלית על בהונות מתקשה ללכת פלנטיגרדית. DF ברך ישרה מינוס 5,ברך כפופה 0 והמליץ על ניתוח גיד אכילס דו"צ מסיבה אדיופטית.(ברצוני לציין כי היתה בעיית מפרקים כשהיה קטן- הסתדר ללא ניתוח) שאלתי מה זה אומר מסיבה אדיופטית?, האם ניתוח הוא האופציה היחידה? מהו משך הניתוח ומה משך ההחלמה.

אידיופתי=מחלה מסיבה לא ידועה ניתוח במקרה זה הנו הלופה ההטובה יותר משךהניתוח כ שעה . החלמה +שיקום מספר חדשם.

מנהל פורום אורתופדיה