פריצת דיסק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

11/02/2003 | 11:58 | מאת: קרן

היי אני בת 24 וחצי ואובחנו אצלי 2 פריצות דיסק בגב התחתון, אני סובלת מכאבים ופיזיותרפיה לא עוזרת, איך ניתן לטפל?

שיטת הטיפול העיקרית היא תרופות נגד כאב ונגד דלקת. יש טיפולים נוספי שיעילותם שנויה בויכוח מתמיד כמו פיסיותרפיה , כירופרקטיטקה , שאיבת דיסק, הזרקה אפידורליתשל סטרואידים , הזרקה סלקטיבית לשרש עצבי . ניתוח הוא טיפול יעיל במקרים המתאימים.

26/03/2003 | 11:00 | מאת: הילה

היי קרן, גם אני בת 24.5 וסובלת מפריצת דיסק בגב תחתון. עשיתי טיפולים במכבי טבעי (כוסות רוח ודיקור סיני) שלא עזר, עשיתי פיסיוטרפיה - שהמליץ לי לעשות ספורט כמו עוד הרבה רופאים (אני שוחה פעם בשבוע), אז נירשמתי לסטודיו והתחלתי לעשות עיצוב וחיזוק שרירים (המדריכות לא ידעו מה מותר ומה אסור) והיום אחרי חודש , נוצרה לי דלקת על הדיסק והכאבים איומים. בעלת הסטודיו ביקשה אישור מהרופא ואילו תרגילים מותר ואילו אסור והרופא אמר שאינו יודע. כרגע אני חסרת אונים, סובלת מכאבים ולספורט אני לא יכולה ללכת. (כשהבעיה הובחנה הייתי אצל דר' גיבשטיין - שטען שחובה לנתח!). אז, אומרים "צרת רבים, חצי נחמה" - אבל זה לא עוזר.

מנהל פורום אורתופדיה