פיענוח CT קרסוליים לאחר שבר תלישה בעקב

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

18/07/2019 | 09:25 | מאת: אלי

שלום , לפני כשנה וחצי , נפלתי מגובה על רגל שמאל ונגרם לי שבר תלישה . הרופאים החליטו לא לנתח . כיום יש לי כאבים בקרסול בהליכה + נפיחות במאמץ . ביצעתי CT השבוע והבפענוח נרשם : "שינויים אוסטארותים במפרק טלו-קלקנאי עם ציסטות וארוזיות סובכונדרליות" . הפיענוח נשמע מדאיג למי שאין לו מושג בתחום הרפוא . אשמח להסבר בשפה המוכרת לאדם מן הישוב . תודה מראש . אלי .

שינויים ניווניים ( שחיקת סחוס) של המפרק שבין עצם התלוס לעצם הקלקנאוס. ראי: https://en.wikipedia.org/wiki/Subtalar_joint

מנהל פורום אורתופדיה