פיענוח mri כף רגל לאחר תאונת דרכים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

17/07/2019 | 22:08 | מאת: יהורם

פענוח mri כף רגל שמאל לאחר תאונת דרכים: הגיד הפרונאלי הקצר יש סימנים של פיצול מוקדם עם איחוי בחלק הדיסטלי. יש איחוי טרסלי של רקמה רכה של מפרק הסוב טלרי המדיאלי עם בצקת משני צידי האיחוי המעידה על פסאודואטרוזיס. 1.האם זה ייתכן כתוצאה מתאונת הדרכים או שזה מולד? 2.במה זה צריך להגביל את תנועת הכף הרגל בדרך כלל? 3.האם מגיע אחוזי נכות? מודה מראש מכל הלב!

1. מולד 2. הגבלה של תנועת המפרק הסובתלרי = בין התלוס לקלקנאוס 3. כן ( כ 5%)

19/07/2019 | 01:27 | מאת: יהורם

האם יש סיכוי שזה נגרם כתוצאה מקיבוע ממושך לגבס וחוסר הפעלה של כף הרגל או בוודאות מולד? כי את ההגבלה בתנועה שציינת חשתי רק לאחר התאונה. מודה לך מכל הלב.

מנהל פורום אורתופדיה