פסיקולציות מפושטות בכל הגוף כל היום

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

11/07/2019 | 14:01 | מאת: שי

שלום דר בת 29 שלוש שבועות כבר יש לי קפיצות שרירים מה שנקרא בשפה הרפואית פסיקולציות , את הרעד אני יכולה לראות על פני העור מין תזוזות קטנות ומהירות בכל מקום בגוף רגליים ידיים עפעפיים ישבן בטן גב , גוגל הביא אותי למחלת ה als ואני גם ככה היפוכונדרית ומאובחנת בחרדה כבר 9 שנים ללא טיפול . רופא המשפחה בדק אותי בדיקה שטחית בדיקת כוח התנגדות של הידיים והרגליים ואמר שאינו רואה דבר חריג חוץ מלחץ נפשי ואמר שאין צורך בהמשך בירור . ברצוני לשאול האם פסיקולציות בדרך כלל מופיעות בתחילת המחלה הניוונית או מאוחר יותר ?! האם פסיקולציות עלולים להופיע גם כתסמין של פריקת לחץ נפשי ?

תופעת הפסציקולציות היא שכיחה מאד אצל הרוב הגדול של הלוקים בה כשהבדיקה הנוירולוגית תקינה ובדיקת הפעילות החשמלית של השריריים (EMG ) תקינה מדובר בתופעה שפירה . הפסציקולציות במקרה שלALS מופעיות בשלב המוקדם של המחלה.

מנהל פורום אורתופדיה