נפיחות בפרקי אצבעות הידים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

08/02/2003 | 12:00 | מאת: רמה

שלום לפני מספר חודשים התחילה נפיחות בשתי אצבעות יד חמין בפרקים הקרובים לצפורןץ הנפיחות התגברה ומלווה בכאבים. לדברי רופאת המשפחה זאת תופעה של הצטברות מלחים ולא קים טיפול לבעיה. אכן אין טיפול ועלי לסבול כאבים ולראות שהמצב מחמיר?

אכן זה מתסכל . מדובר במחלה שנקראית INFLAMATORY OSTEOARTHRITIS אפשר להקל על המחושים באמצעות אמבטיות פרפין ותרופות נוגדות דלקת אם בצורת משחה מקומית או דרך הפה.

05/12/2011 | 08:04 | מאת: עינת

שלום, אני סובלת מקיפאון בידיים ורגליים אך בשנתים האחרונות זה החריף ונוספה לכך תופעה של גבשושיות ליד מפרקי האצבעות, זה מלווה בכאבים, צריבה וגירוד לא נעימים, ושינוי צבעי האצבעות. מה הרפואה הקונבנציונאלית והאלטרנטיבית יכולים להציע לי. חשוב לי לציין שאני סובלת מתופעה זו רק בחורף. אני אחרי הרבה טרטורים סביב רופאים, כירורגים וראומטולוגים שלא הצליחו לעלות על הבעיה. האם יש איזה בדיקות ספציפיות מומלצות כדי לעלות על הבעיה, גם בדיקות דם. אשמח לתשובה בברכה עינת

מנהל פורום אורתופדיה