mri - אבחון ..................

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

04/07/2019 | 09:10 | מאת: יעקב ב

ד"ר לב אסא שלום רב ראשית תודה על פועלך מזה שנים ארוכות אימי בת 71 בריאה סה"כ למעט אוסטוטפרוזיס מזה כשנה וחצי שותה כל מיני ויטאמינים לפני כחצי שנה הופיעו כאבים ברגל בעמידה ממושכת נשלחה לסריקה MRI להלן התוצאה א. האם מסוכן ? מה ניתן לעשות ? לתשובתך ככל שניתן אשמח מאוד הבן

04/07/2019 | 09:30 | מאת: יעקב

ד"ר לדעתי הקובץ לא צורף אז אכתוב הבדיקה בוצעה בטכניקת TSE בשקלול STIR T1T2 במישורים שונים 1 בצקת לשדית חזקה בטיביה באזור מטאדיאפיזה הודגם קו ליארי מתאים לשבר אי ספיקה . בצקת לשדית כתמית בקלקנאוס קובואיד עצם נבי קולרית 2. מעט נוזל במפרק טיוביו- טלרי ברצוסוס קדמי ואחרוי 3שינויים טנדינוטים בגיד TP ללא עדות לקרע 4 שינויים טנדינוטים בגיד TP ללא עדות לקרע 5 גידים לטרלים תקינים 6. רצועה ATFL תקינה הסינדנסמוזיס הודגם תקין 7.רצועת הדלטואיד תקינה 8. גיד אכילס תקין 9.פסיה פלנטריס תקינה בסיכום שבר אי ספיקה בטיביב בצקת לשדית כתמית כמתואר שינויים טנדינוטים לא מתקדמים בגיד T1 ו TP ללא עדות לקרע ד"ר אסא תודה אשמח לתשובות

שבר אי ספיקה דומה לשבר מאמץ. ההבדל בינהם הוא ששבר מאמץ נוצר כתוצאה מעומס יתר על עצם תקינה ואילו שבר אי ספיקה הוא שבר בעקבות עומס נורמלי על עצם " חלשה" ( בדרך כלל אוסטאופורוזיס ) .

06/07/2019 | 15:49 | מאת: יעקב המשך

דוקטור האם יש טיפול לנושא?

מנהל פורום אורתופדיה