נגישות
נגישות

שבר בעצם הסקפואיד- התייעצות וחוות דעת שניה לטיפןל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

03/07/2019 | 19:07 | מאת: אדוה אסולין

שלום רב! לפני כחודש וחצי נפלתי ממיטת קומותיים בצבא, הייתי עם גבס למשך חודש וחצי בשל חשד לשבר בסקפואיד בצילומי הרנטגן. בוצע CT במיון (לאחר חודש וחצי)- נרשם שבר בסקפואיד ללא תזוזה,כשהגעתי לביקורת במרפאות חוץ האורתופד עבר על הCT וטען כי אינו רואה שבר אך רואה- ״פתיחה של 1.1 בין הלונטום לסקפואיד״ והמליץ על ריפוי ועיסוק למשך חודש ובמידה והכאבים והקליניקה של היד אינם משתנים יבחן המשך טיפול. השאלה שלי היא האם טיפול פיזותרפי בריפוי ועיסוק יכול לעזור במקרה הזה או לעשות יותר נזק?

לקריאה נוספת והעמקה
03/07/2019 | 19:13 | מאת: אדוה אסולין

שלום רב! לפני כחודש וחצי נפלתי ממיטת קומותיים בצבא, הייתי עם גבס למשך חודש וחצי בלי קו שבר ברור בצילומי הרנטגן. ביצעתי אולטרסאונד כף:״נוזל עודף במפרק רדיוסקאפואיד. אי סדירות קורטיקלית ברדיוס דיסטלי בצד רדיאלי. אי סדירות קוטיקלית בקורטקס הסקפואיד, בנוסף בסגירה של האגרוף, מרחק בין הסקפואיד ללונטום באיזור הSLIL כ4.5 מ״מ לעומת 3 ללא אגרוף.״ ובעקבות האולטרסאונד בוצע גם CT במיון ברזילי, הרופאים טענו כי מדובר בשבר בסקפואיד ללא תזוזה אך כשהגעתי לביקורת במרפאות החוץ כאשר האורתופד עבר על הCT טען כי אינו רואה שבר אך רואה- ״פתיחה של 1.1 בין הלונטום לסקפואיד״ והמליץ על ריפוי ועיסוק למשך חודש ובמידה והכאבים והקליניקה של היד אינם משתנים יבחן המשך טיפול. היד כאובה, נפוחה ועם שטפי דם כחודש וחצי לאחר הנפילה ללא הטבה כלל וכל רופא טוען משהו אחר. השאלה שלי היא האם טיפול פיזוטרפי בריפוי ועיסוק יכול לעזור במקרה הזה או לעשות יותר נזק? (זה כל הממצאים)

טיפול שיקומי לא יגרום נזק וסיכוי טוב שאף יואיל ככל שמדובר בתנועתיות המפרקים בשרש כף הי ד

07/07/2019 | 18:18 | מאת: אדוה

ומה בנוגע לממצאים שהוצגו?

המצב נקרא Scapholunate dissociation החומרה - קלה ממליץ שתפני למרפאת כף יד

מנהל פורום אורתופדיה