תסמונת התעלה הקרפלית (אם אני

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

07/02/2003 | 20:25 | מאת: דקל

זוכרת נכון את השם) - תחושת נמלול באצבעות וקושי בהנעתן - תחושת "התקעות" במפרקי האצבעות. ממה נובעת? האם מחמירה עם הזמן? האם יש טיפול תרופתי או רק ניתוחי? אשמח למידע נוסף לגבי התסמונת. תודה

נראה לי שאתמדברתעל שתי תופעות שיש קשר בינהן.האחת לחץ עלהעצב המדיאני בתוך תעלתכף היד. לחץזה נגרם עקב דלקת של הגידים העוברים צמוד לעצב ומתנפחים. התוצא נמלול באצבעות, בדרך כלל אגודל אצבע ואמה. . תחושת ההתקעות של אצבעות נגרמת עפ"ר עקב דלקת בגידים אך באזור קרוב יותר לאצבעות. נין לטפל על ידי זריקון של סטרואידים (בשלב מוקדם ) אוניתוח. לעיתים די במנוחה טובה וממושכת למפרק כף היד וקצות האצבעות.

09/02/2003 | 16:13 | מאת: דקל

תודה רבה .

מנהל פורום אורתופדיה