מה דעתך על האבחנה הבאה?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

07/02/2003 | 19:27 | מאת: חייל

שלום דוקטור, יש לי כאבי ברכיים כבר שנה, ANTERIOR KNEE PAIN, אורתופד צבאי בדק אותי ואמר שיש לי PES CAVUS ושאני זקוק למדרסים, האם לדעתך הוא טועה, והאם כשאקבל מדרסי גבס מותאמים אישית, אני אמור לחוש בהקלה מיידית בכאבים? כמו כן כשהוא בדק אותי הוא לחץ לי על כמה מקומות בברך ושאל אם כואב לי, עניתי שלא ממש, אבל אחרי שיצאתי מהבדיקה היו לי כאבים ממש חזקים, ככה שהרגגשתי קשר ישיר בין הלחיצות שלו על הברך לבין הכאבים שהיו לי כחצי שעה אח"כ, אותו דבר קרה לי גם בבדיקה של אורתופד אזרחי שהייתה לי לפני כמה חודשים, בשני המקרים לא חזרתי אל האורתופד ולא ציינתי את המקרה הנ"ל, האם לדעתך זה דווקא כן יכול להשפיע על האבחנה של הבעיה שלי בברך, שתהיה ברורה יותר מ"כאב בקידמת הברך" שהופיע סתם ככה לפני שנה ונמשך, ללא סיבה מוגדרת, ועליי לבקש בדיקת אורתופד שוב ולדווח לו על המקרה? עוד שאלה אחרונה, האם יכול להיות שהאורתופד ירצה לתת לי משככי כאבים וככה להיפטר ממני? או שבמצבי לא עושים דבר כזה? תודה!

התסמונת של כאב קדמת הברך יכולה להגרם ממספר סיבות רובן ככולן נעוצות במבנה הברך ותוצאותיו. יש גורמים שיכולים להחמיר בעיית ברך כמו למשל מנגנון הליכה פגום מחמת קיצור של גיד אכילס. כף רגל קמורה אינה ידועה לי כסיבה לכאב עקב. כאב בעקבות בדיקה אינו סימן אבחנתי . אשר לתרופות נגד כאב אני מניח שהרופא שנתן לך אותם רצה לעזור לך להפחית את הכא.ב

מנהל פורום אורתופדיה